Natuurfeesten

Bij alle feestjes van Plant a Party draait het om natuurbeleving. Bij Natuur feesten ligt het accent bij de beleving van de natuur met alle zintuigen, samenspel en activiteit. De feestjes worden op verschillende plekken in Den Haag gehouden: bos, strand/zee of stadsboerderij.

In het Bos valt van alles te beleven. Stel nu dat je verdwaald bent en moet zien te overleven? Wat kun je dan eten, hoe maak je een schuilplaats of een vuurtje? Welke dieren leven er in het bos?

Voor een dolfijn feestje is het strand een perfecte locatie. Er wordt een dolfijn verhaal verteld, waterspelletjes gedaan, schelpen mandala gemaakt et cetera. Bij weinig wind kan er eventueel een vuurtje gestookt worden en stokbroodjes gebakken. Wat kun je in de duinen vinden om te eten?

Dat een kip veel meer is dan een dier dat eieren legt, een koe veel meer dan de melk die ze geeft, en een varken super intelligent is dat kunnen de deelnemers ontdekken tijdens het uitje op de stadboerderij. Dit uitje wordt gecombineerd met boerderijspelletjes en speurtocht naar eetbare planten.

Er zijn 4 Natuurfeest thema’s:

 • Bos
 • Duin
 • Strand
 • Dierentuin

Klik op een + voor meer informatie over een onderdeel.

Met Eidehann de Klimopvrouwe

 • 5-9 jaar ~ Elfen en Kabouterhuisjes maken

Met Heks Spinoza

 • 6-10 jaar ~ Het Heksenfeest
 • 10-16 jaar ~ De Heksenketel
 • Vanaf 16 jaar ~ De Heksenkring

Elfen en Kabouterhuisjes maken met Eidehann de Klimopvrouwe
Een tocht met Eidheann de Klimopvrouwe op zoek naar Natuurvolkjes in het Bos is een wonderlijk avontuur! Wil je weten of en waarom ze bestaan? Er is geen garantie dat ze tevoorschijn komen maar we kunnen ze daar natuurlijk wel toe verleiden met het maken van muziek en het bouwen van Elfen en Kabouterhuisjes van gevonden materiaal in het Bos. Voor de jarige wordt er een speciaal Regenboog verjaardagslied gezongen.

Het Heksenfeest
Heb je altijd al willen leren toveren? Kom dan naar het Magische Heksenfeest dat Heks Spinoza organiseert op een open plek in het Bos. Tijdens dit feest word je aan allerlei heksenproeven bloot gesteld om te kijken of je het in je hebt om een echte Heks te worden. Zo ga je muishappen, grabbelen in een bak met wormen en oogballen, bezemstelen maken, krijg je vliegles, ga je kruiden verzamelen voor heksenthee en heksen-tenenkaas en vleermuizen vangen. Wanneer je alle proeven goed doorstaan hebt ontvang je het felbegeerde Heksendiploma voor Heksjes in de Dop. En voor de Jarige Jop wordt een magisch Heksen verjaardagslied gezongen.

De Heksenketel
Wanneer Heks Spinoza tieners op pad neemt wordt het letterlijk en figuurlijk een Heksenketel. Op deze tocht ontdek je hoe kruiden tot je spreken en hoe je met gebruik van je zintuigen, intuitie en kennis van bepaalde plantkenmerken en eigenschappen (typologie en signatuurleer) de geneeskrachtige werking kunt aflezen. Hierdoor leer je niet alleen planten maar ook jezelf en de mensen om je heen beter kennen. Van de verzamelde kruiden wordt ter plekke Heksenthee en Heksenkaas gemaakt. Voor jonge liefdes is er een speciale Liefdeskruiden wandeling.

De Heksenkring
Gezeten in een magische cirkel verhaalt Heks Spinoza over de weg die heksen in de loop van de geschiedenis hebben afgelegd.

Met Belindiana Jones

 • Vanaf 7 jaar ~ Into the Wild, Overleven als een Indiaan

Into the Wild , Overleven als een Indiaan met Belindiana Jones
Ben je in de ban van Indianen en wil je op avontuur in de Natuur? Ga dan mee met Belindiana Jones naar Meyendel en kruip in dit ruige gebied in de huid c.q. voetsporen van het Indiaanse volk. Bouw een tipisch onderkomen met een vuurplaats en maak vuur zonder lucifers. Luister naar een vurig verhaal en neem deel aan een oeroud Indiaans Ritueel met de Heilige Rook. Ga mee op jacht met je eigengemaakte pijl en boog of katapult, leer jacht en sluiptechnieken, sporen en eetbare planten zoeken en proef typisch Indiaans voedsel. De Jarige wordt getrakteerd op een heel speciaal Indiaans verjaardagslied!

Met Captain Blue Bird

 • Vanaf 6 jaar ~ Zeemonsters maken van zeeschatten

Met Schelpenorakel Oceana

 • Vanaf 12 jaar ~ Dolfijn strandfeest

Zeemonsters maken van zeeschatten, bij La Cantina Beach
Heb je zin in een spannend verhaal over zeemonsters en om van aangespoelde schatten zeemonsters te maken? De zeemonsters worden tot leven gewekt met een zelfverzonnen verhaal. Wanneer de spanning te hoog op loopt wordt er verkoeling gezocht met waterspelletjes.

Dolfijn strandfeest
Zin om van zon, zee en strand te genieten? Tijdens dit feest gaan we schelpen zoeken, steek je het een en onder op over hoe schelpen zijn ontstaan, de dieren die er in leefden en wat schelpen je over jezelf kunnen vertellen. We gaan in het zand mandala’s maken met schelpen, strand en water spelletjes doen en eventueel ook sieraden maken met gevonden schatten

 • Vanaf 12 jaar ~ Totemkrachten

Totemkrachten
Ben je toe aan een geheel nieuw avontuur? Een coming out als het ware? Breng dan samen met Dansende Poema een bezoek aan de Dierentuin en ontdek dat niets dierlijks je vreemd is. Dansende Poema opent je de ogen voor de schoonheid, kracht en specifieke eigenschappen ook wel Totemkrachten genoemd van bepaalde dieren en laat je zien en ervaren hoe je elkaars leraar en bondgenoot kan zijn.

Neem contact op

Voor meer informatie of het maken van een reservering, neem even contact met mij op.

Neem contact op