Workshops

Hoewel bij de Plant a Party alle activiteiten onder de noemer Groen Edutainment vallen, zijn mijn workshops gericht op activiteiten waarbij je met jouw gezin, familie of vrienden in een geanimeerde sfeer nieuwe kennis en praktische ervaringen op kunt doen. Het zijn activiteiten in een speelse cq levendige verpakking. Je kunt kiezen uit 3 thema’s: Kruiden, Voeding en Permacultuur.
Enkele voorbeelden:

Kruiden ~ Kruidje roer me wel

Het voorjaar en de zomer lenen zich prima voor de kruidige activiteiten. Een belevenis is de workshop Kruidentaal ofwel Fluisteren met planten. Je ontdekt dan hoe je met behulp van jouw zintuigen en kennis van specifieke planteigenschappen de geneeskrachtige werking al heel snel af kunt lezen van de plant. Kinderen pakken dit trouwens heel snel op. De workshop wordt gecombineerd met een kruidenwandeling. Vanaf 8 jaar en ouder.

Daarnaast is er de workshop EHBO met kruiden, waarbij je aan de slag gaat met diverse planten en brouwsels, Kruidenelixers maken, en Schoonheid uit Moeder Natuur waarbij er ‘huid en haar’ producten kunnen worden gemaakt.

  • Fluisteren met planten
  • EHBO met kruiden

Voeding

Lijkt het je leuk om met de kinderen creatief met voedsel aan de slag te gaan? Van biologisch voedsel maken de kinderen allerlei dierenvoorstellingen die ze daarna uiteraard zelf oppeuzelen. En passant steken ze wetenswaardigheden op over de dieren. Een ander creatieve activiteit is cosmetische en huishoudelijke toepassingen van Groente en Fruit. Groene Cosmetica, een eyeopener! Liever lekker naar buiten, ga dan mee op Wildpluk om uw eigen kostje bij elkaar te scharrelen. Of doe mee aan de workshop Kiemgroenten kweken of Voeding als Medicijn.

  • Wildpluk
  • Cosmetisch en huishoudelijk gebruik van Groente en Fruit
  • Kiem en micro groenten kweken
  • Geneeskracht van groente en fruit

Permacultuur

Maak een uitstapje naar een Permacultuur tuin en ontdek hoe je met Permacultuur gezonde ecosystemen kunt creëren (eetbaar landschap, sociaal, economisch, ecologisch).

  • Permacultuur
Neem contact op

Voor meer informatie of het maken van een reservering, neem even contact met mij op.

Neem contact op